DIREKTOR PIO FONDA OTKRIO DO KADA ĆE NAJKASNIJE SVI PENZIONERI DOBITI NOVU POMOĆ: Najavio i jednu dobru vest
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

DIREKTOR PIO FONDA OTKRIO DO KADA ĆE NAJKASNIJE SVI PENZIONERI DOBITI NOVU POMOĆ: Najavio i jednu dobru vest

Juče je podeli paketa u prostorijama Udruženja penzionera u Rakovici prisustvovao i direktor Fonda PIO Relja Ognjenović

Objavljeno:

U ponedeljak, 20. maja, u svim ostalim udruženjima penzionera u Srbiji počela je podela paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara a planirano je da u narednih desetak dana pakete dobije svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovaj vid pomoći.

Juče je podeli paketa u prostorijama Udruženja penzionera u Rakovici prisustvovao i direktor Fonda PIO Relja Ognjenović kao i predsednik Saveza penzionera Srbije, prof. dr Andreja Savić.

Ognjenović je naveo da je za ovaj vid društvenog standarda za ovu godinu izdvojeno 111 miliona dinara, što je značajno više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

„Gledali smo da saslušamo savete naših prijatelja iz Saveza penzionera Srbije koji su na terenu mesecima radili i anketirali naše penzionere, tako da mislimo da je ovaj paket sveobuhvatan i da će pomoći našim korisnicima da bar malo lakše žive. Želeo bih da kažem da ovo nije jedini vid pomoći države, da smo imali 14,8 odsto povećanja penzija u januaru, nakon toga smo izdvojili čak milijardu dinara za besplatan oporavak penzionera u banjama o trošku Fonda ove godine, čime smo omogućili da u banje ode čak 22.000 penzionera“, podsetio je.

Direktor Fonda PIO je posebno naglasio da će krajem godine uslediti novo povećanje penzija.

Relja Ognjenović
Relja Ognjenovićfoto: Kurir TV

Naveo je važan podatak – da je naplata doprinosa u prvom kvartalu ove godine veća za 16,4 odsto, odnosno za 43,4 milijarde dinara u odnosu na isti period prethodne godine.

Ako se ovaj trend nastavi, kako je naveo, očekuje se ozbiljno povećanje penzija za naše penzionere.

Sada smo došli do podele paketa solidarne pomoći, a imamo kontinuitet u projektu Penzionerska kartica i najavljujemo novo povećanje penzija. Država je pokazala odgovornost, stabilnost i želju da brine o našim najstarijim sugrađanima – istakao je Ognjenović.

Prema rečima prof. dr Andreje Savića, podela paketa solidarne pomoći je nacionalna akcija, a država je, kao i u prethodnoj akciji besplatnog upućivanja na banjski oporavak, uložila značajna sredstva da bi pomogla društveni standard materijalno najugroženijih penzionera. Sa očekivanim povećanjem penzija u ovoj godini, kako je naveo, država je zaista bila na visini svog zadatka.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.